2019 Biterken…

Geleneksel yıl sonu değerlendirme yazıma hoş geldiniz…

Kendime söz vermiştim, her yıl sonunda değerlendirme yazısı yazacağım diye ve bu yazılarda yıl boyunca neler yaptığımı anlatır ve genelde kendime yeni yıl için hedefler de verirdim ama 2018 biterken bir değişiklik yapıp neler yaptığımı anlatmak yerine neler öğrenebildiğimi yazmış, hedef vermemiştim ve bakalım bana 2019 neler getirecek demiştim.

2019’da bol bol okudum, ikinci yarısından sonra çokça küçük çarpılarımı yaptım, yepyeni bir ülke de hayata başladım ve bu süreçte öğrendiğim ilk şey ise bana hedef lazım 🙂 Kendime hedef belirtmediğim zaman sudan çıkmış balığa dönüyorum ve hiç bir şey yapmıyorum. O yüzden 2019’u aylık hedeflerle bitirdim ve aylık hedef işini sevdim. Aylık hedeflerle kendime daha ulaşılabilir hedefler veriyor olsam da yıl boyunca her ay yaşadığım ülkenin dilini öğrenmek için verdiğim hedefi hiç gerçekleştiremedim. Gerçekleştirmeyi bırak, olabilmesi için her hangi bir adım atmadım. O yüzden 2020’de en büyük hedefim dil öğrenmek.

Lüksemburg’da 3 ana dil var, Lüksemburgca, Almanca ve Fransızca… Devlet dairelerinde, kamusal alanlarda çoğunlukla kullanılan dil Fransızca, Lüksemburgca ise vatandaşlık almak istediğinizde önemli hale geliyor. Çocuklara ise okuma yazma öğretmeye Almanca ile başlıyorlar. 3 dilin olduğu ülkede ise benim bildiğim sadece ingilizce ve o da çok iyi değil. Türkiye’de yabancı dil hazırlık sınıfını hem lisede hem üniversitede okumuş olsam da, okul bitince ingilizce kursuna gitmiş olsam da kullanılmayan dil unutulmaya mahkum olarak bende azcık biliyorum seviyesine geriledi. Bir yıl boyunca o seviye ile idare edebildim, ülkede çoğu kişi ingilizce de biliyor ancak ana dillerden birini bilmek benim için daha iyi olacağını düşünerek 2020’ye Fransızca kursu ile başlıyorum. Bakalım çoğu kişi için zor olan bu dil benim için nasıl olacak?

2019 bana insanın bana her yaşta yeni bir şey öğrenebileceğini ve yeni bir hayat kurabileceğini öğretti. O yüzden Fransızca’yı da öğrenebileceğimi düşünüyorum. Yeni yıl en somut hedefim dil öğrenmek, buna ek olarak aylık ulaşılabilir hedeflerime devam edeceğim. Ve her yıl kendime koyduğum daha çok blog yazısı hedefimi yine tekrarlıyorum. Yazdıklarımla birilerinin hayatına dokunabiliyorsam ne mutlu bana 🙂

Bir yerlerde okumuştum, ne dediğine dikkat et gerçek olur yazıyordu. O yüzden 2019 biterken diyorum ki öğrendiklerim ve yaşadıklarımla bana keyif veren bir yıl oldu, 2020’den de aynı performansı bekliyorum. Herkese şimdiden mutlu yıllar…

Sevgiler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir