2020 Biterken

Geleneksel yıl sonu değerlendirme yazıma hoş geldiniz…

2020 biterken demeden yılı bitiremezdim değil mi? Gerçi, pandemi nedeniyle tam da hayal ettiğim gibi bir yıl olmadı ama yine de keyifli anılar biriktirebildiğim bir yıl oldu.

Hiç ummadığımız şekilde, evlerde kalınca çekirdek ailemizle vakit geçirmenin değerini öğrendik mesela. Hatta evde olmanın dışarıda olmaktan daha keyifli olduğu anlar bile varmış dedim kendime bu yıl; sosyal hayattan uzaklaşarak olgunlaştık.

Gelelim kendime verdiğim ve gerçekleştirme şansım olan en büyük hedefe; Fransızca öğrenmek… Ara verdiğim ve tekrar başladığım kurs dönemiyle A1 seviyesini bitirebildiğime ve derdimi, en azından marketlerde anlatabilecek kadar öğrendiğime göre, bu hedefi gerçekleştirmiş sayılırım. Zaten bir yılda mükemmel derecede sosyal hayata dahil olabilecek duruma gelmeyi beklemiyordum. 2021’de yine hedefim Fransızca, bu sefer ise A2 seviyesini bitirebilmek diyorum, nedense büyük bir hedef vermek istemiyorum kendime.

2020’de blogda bol bol yazmak istiyorum demiştim. Ancak ekime kadar neredeyse hiç yazmamış gibiyim, ekimde başladığım küçük hikayelerimle ise yazmanın keyfini tekrar almaya başladım, umarım sizde okumaktan keyif alıyorsunuzdur çünkü 2021’de de devam etmeye niyetliyim hikayelerime.

Fransızca ve yazmak dışında ise bol bol işledim, okudum ve hiç izlemediğim kadar televizyon izledim bu yıl. Hepsine nasıl zaman buldun demeyin, hepimiz evdeydik ne de olsa. İzlediğim dizilere kanaviçelerim eşlik etti, oğlumu uyutma seanslarıma kitaplarım.

Burada paylaşmasam da yıl sonlarında hep kendime uzun uzun hedefler listesi yaparım, bu sene bir değişiklik yapıp kendime yıllık bir hedef veriyorum sadece o da Fransızca.

Bu yıl blog yazılarımda ise küçük bir değişiklik olacak, daha doğrusu görsellerde. Şimdiye kadar hep kendi çektiğim görselleri kullanmıştım, bundan sonra ise kendi görsellerim yetersiz kaldığında ya da çekmeye üşendiğimde wordpress albümlerine başvurmaya karar verdim, tıpkı bu yazının görseli gibi. Aydınlık fotoğrafları bloguma daha çok yakıştırıyorum ve sırf istediğim gibi görsel çekemediğim için yayımlamadığım yazılarım oldu, o yüzden bundan sonra yazılar öncelikli diyorum 🙂

Gelmesine sayılı gün kalan 2021 için ise sadece günün keyfini çıkarabilmeyi diliyorum, her günün eşsiz olduğunu kendime hatırlatmalıyım diyorum.

Hepinize şimdiden mutlu yıllar…

Sevgiler…

3 thoughts on “2020 Biterken

    1. 30 kelime, 30 yazı serisinden sonra da devam etmeye niyetliyim, bakalım kısmet 🙃

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir