İlk Teraryum Denemesi

Elvan yine yeni hobiler peşinde… bu seferki denemem teraryum oldu…

Geçen yıl, ofis masamın çok sade olduğunu, hiç yeşillik olmadığını fark ederek masamı yeşillendirmeye karar verdim. Evde bile çiçekleri sulamayı unutan ben, masama çok su ve ilgi isteyen bir çiçek alamazdım kesin kururdu. Kemeraltı’nda Hisarönü’nde çiçekçiler vardır, bir gün oradan geçerken gözüm kaktüslere takıldı. Tamam dedim işte masamın yeşilliğini buldum ve bir kaktüs alıp geldim.

10 günde bir suladığım kaktüsüm, hem masama renk getirdi hem de ara sıra instagram fotoğraflarıma misafir olmuştu. Bir gün kaktüsümün büyümüş olduğunu fark ettim, işte o an kendimle gurur duydum kurutmadan büyütebildiğim için. O günden sonra da internette kaktüs ve sukulent fotoğraflarına takılmaya başladı gözüm. Günlerden bir gün instagramda Kaytus Design hesabını takip etmeye başladım.

Hesabı takip ederken de Teraryum Kiti diye bir ürünleri olduğunu gördüm. Gördüm ama bendeki heves mi değil mi emin değildim. Geçen hafta ise yine Hisarönü’nde gezerken, zebraya benzeyen sukulent cinsi bir bitki aldım bir de onun için bir fincan; masama koyduğumda ise daha fazlasının olmasını istediğimi fark ettim. İşte o noktada teraryum kitini almaya karar verdim.

masamdaki hikaye

Önce yapıp ofisime getiririm diye düşündüm, yaptıktan sonra ise evimde olmalı dedim. Evimde bir sezondan fazla canlı tutamadığım Afrika menekşelerimi anneme hediye ederek yerine teraryumu yerleştirdim. Ve o teraryum oraya yerleştiği anda devamı gelmeli dedim. Şimdi başka neler yapabilirim diye düşünme aşamasındayım.

Zaman ne gösterir, bu hobiye devam eder miyim bilmiyorum ama teraryum kitini size de tanıtayım: Sitede teraryum kendin yap komple set ile kendin yap teraryum kiti var. Aradaki fark ise komple olanda bir adet bitki ve cam fanus eklenmiş olması. Teraryum kitinin içinde, drenaj taşı, toprak, aktif karbon, dekoratif taş, deniz kabuğu, ağaç kabuğu, 50 ml cam sprey sulama şişesi, bambu çubuk ve yelpaze fırça mevcut. Teraryum için bitki akvaryumu diyebiliriz aslında ve kitin içinden çıkan bu malzemeler ile akvaryumu süslüyoruz.

teraryum kiti

Teraryumu oluşturacağınız kavanoz, fanus artık neyi tercih ettiyseniz onun dibine önce drenaj taşı ya da çakıl taşlarını yerleştiriyorsunuz ki kökleri aşırı sudan çürümesin bitkinizin. Drenaj taşının üzerine aktif karbon yani kömür tozu koyuyorsunuz, onun işlevi de fanus da bakteri ve küf oluşumunu engellemesi. Sonra toprağı koyup, bitkinizi ekiyorsunuz ve hayal gücünüzün sınırlarıyla fanusunuzu dekore ediyorsunuz. İşte hepsi bu, sonra bakmaya doyamadığınız teraryumunuz hazır 🙂

Bu arada dipnot olarak belirteyim; kaktüslü tasarımlar, objeler, teraryumlar inanılmaz derecede gözüme hoş gözükmeye başladı ki eskiden beğenmezdim. Şimdi kaktüsleri içeren ayrı ayrı planlarım var, tabiî ki de küçük çarpılarımla, takipte kalın 🙂

teraryum

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir