2016 Biterken…

2016 biterken arkama bakıp 2016’nın analizini yapma zamanım geldi sanırım, biliyorum daha yılın bitmesine 9 gün var ancak benim o 9 güne ekleyeceğim en fazla biten kitabım ve küçük çarpılarım olur sanırım. Hadi o zaman 2016’yı değerlendirelim…

Önce kitaplardan başlayalım ne dersiniz? Kendime 2016 içinde 52 kitap okuma hedefi koymuştum, sonra bu hedefimi ayda 4 kitap olarak güncelledim ve yıllık hedefim 48 kitap okumak oldu. Şuanda 48 kitap ile hedefimi gerçekleştirmiş oldum, bu aralar 49.kitabımı okuyorum ki o da 2016 bitmeden okunmuşların arasına katılır. 2017 yılı içinse hedefim sayısal bir hedef değil, sadece kitapları çok daha fazla anlayarak okumak istiyorum. Okuduğum kitapları ve yazarları daha fazla seçerek okumak istiyorum. Yani önüme gelen her kitabı okumayı düşünmüyorum ve okuduğum çerez kitap sayısını azaltmak istiyorum.  Sadeleşme sürecinde bazı kitaplarımdan vazgeçmiştim, vazgeçtiklerim genelde çerez kitap olarak anılan kitaplarımdı, o yüzden bu sene o tarz kitapları eğer ki okumak istersem satın alarak okumak yerine çevremden ödünç alarak okumayı planlıyorum.

Gelelim nereleri gezdiğime, 2016 leyleği havada gördüğüm bir yıl olmadı ama yine de gezdim. Şubat ayında Pamukkale ile açtık sezonu, Haziran’da Almanya ve Eylül’de de Bodrum ile kapattık. Hafta sonları yakın çevre gezilerimiz oldu tabi ki de ama bu sene genelde hafta sonlarını Bostanlı sahilde yürüyüşlerle geçirdik. Umarım 2017 açık havada daha çok zaman geçirebileceğimiz ve farklı yerler keşfedebileceğimiz bir yıl olur.

En sevdiğim bölüm neler işlediğime gelelim şimdi; 2016’da bol bol isim panosu işlemeyi planlıyordum ki toplam 4 pano işledim. Bu yıl işlemelerim konusunda verimli geçti diyebilirim, yaklaşık 2 yıldır elimde bitmeyi bekleyen vosvoslarım sonunda yastık oldular. Çevreme ve kendime kolyeler, kitap ayraçları, panolar işledim. Çok sevdiğim tasarımcı Helene Le Berre’nin 2 modelini işledim ki daha kitabında işlemeyi planladığım birçok model var. Bu sene küçüklü büyüklü toplam 20 işim olmuş. Yeni yıl planım ise işlemesi kısa sürecek küçük modeller yaparak elmalıkedidukkan’da ürün sayısını arttırmak, bakalım becerebilecek miyim?

Bu senenin kısa özeti, benim için hem okuduklarım hem işlediklerim adına verimli bir yıl oldu.  Ve 2016’nın bana en güzel getirisi sadeleşme ile tanışmam oldu. İyi ki farkına vardığım bir akım oldu, iyi ki beni buldu diyorum. Sadeleşme adına da 2017’de planlarım var, örneğin her gün beni mutlu etmeyen ve gördüğümde beni rahatsız eden en az bir eşyadan kurtulmayı hedefliyorum. Kendim için daha çok yazmayı, gereksiz alışverişi azaltmayı ki 2 aydır gerçekten gereksiz bir alışverişim olmadı, zamanımı çalanları azaltmayı ve ailem ile mutlu olduğum anları çoğaltmayı planlıyorum.

Umarım herkesin mutlu planları gerçekleşir ve 2017 hepimiz için 2016’dan çok daha güzel geçer…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir