2015 yazının olmazsa olmazı Penye Clutch Çanta

 

Yeni bir deneme ile karşınızdayım, penye clutch çanta 🙂

Geçen yaz kendin yap projelerinde bu çantaları görüp yapmak için bir heves soluğu çarşıda almıştım. Daha önce tığ işi yapmışlığım vardır, ancak kendisiyle hiç hoşlaşmam. Gerçi ben dantel yapmıştım ama olsun. Neyse bu çantaların nasıl bir ipten yapıldığından haberim yoktu, biraz araştırınca spagetti dedikleri penye ipten yapıldığını öğrendim ve ilk iş favori rengim olan su yeşili penye iplik aldım. Bu arada ipi illaki satın almanız gerekmez, gözden çıkardığınız ama rengini beğendiğiniz tshirtlerinizi 1 cm kalınlığında keserek de bu ipi elde edebilirsiniz.

İpi alırken ne kadar gideceğinden haberim yoktu, ancak küçük boy bir el çantası için 1 yumak yetti de arttı bile. Azcık tığ işi bilen herkesin kolaylıkla yapacağı bu çantaya istediğim boyutta zincir çekerek başladım. Sonra zincirlerin üzerine tırabzanlar ile istediğim boyuta gelinceye kadar ördüm, diyecektim ki orada kaldı. Tığ işi kesinlikle bana göre değil onu anladım ve çantayı 2 sıra örüp annemin ellerine bıraktım. Aslında taktik çok kolay tabanını sık iğne yaptıktan sonra, üst sıraları tırabzan ile doldurup istediğiniz boyuta gelince bitiriyorsunuz. Tek bir nokta var ki bu penye ipi örmesi hiç zevkli değil. Örerken yoruluyorsunuz.

PENYE CLUTCH 2

Annem tığ işini kısmını bitirince, içini daha önce kumaşçıdan parça olarak almış olduğum çiçekli su yeşili kumaş ile astarladı. Astarsız da kullanılabilir ama içinden küçük eşyaların düşmemesi için astarlamak daha iyi. Tabi birde astar ile daha bir şirin oluyor. Gördüğüm çoğu model kapaklıydı ancak annemi daha çok uğraştırmamak adına fermuarlı olmasını tercih ettim. Malum kapak olunca bir de onu örmesi var hiç gerek yok.

Az çok dikişten anlıyorsanız, en azından bir düğme dikmişliğiniz varsa kolayca sizde yapabilirsiniz. Ama benim gibi maymun iştahlılık yapıyorsanız, hele ki daha önce tığ işi deneyip de sevmediyseniz, hiç bulaşmayın derim 🙂 Neyse bu proje ile bundan sonra tığ işini tekrar denemeye niyetlenmem sanırım. Gerçi motiflerden oluşan kırlent yastıklardan yapmak niyetindeyim yine geçen yazdan beri ve hala yapamadım ama olsun. Onun ipini örmesi zevkli belki onu yapabilirim. Ya da daha çok sevdiğim örgüye dönerim hiç belli olmaz… Yeni projelerde görüşürüz…

PENYE CLUTCH

2 thoughts on “2015 yazının olmazsa olmazı Penye Clutch Çanta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir