Yeni yılın ilk kitapları ile merhaba…
2019’un benim için getirdiği yeniliklerden biri e-kitapların artık tamamen hayatımda olması oldu 🙂 Lüksemburg’a taşınmadan önce kütüphanemdeki tüm kitapları okumaya çalışmıştım ama o kadar çok kitap alıp kenara koymuşum ki hepsini bitirmem mümkün olmadı. Yeni hayatımız için eşyalarımı toplarken gerçekten ihtiyacımız olacakları almaya öncelik verdiğimden kitaplarım İzmir’de kaldı. İzmir’e gittiğimde okurum onları artık diyorum ve yoluma e-kitaplarla devam ediyorum.
Hadi gelin bu ay değişime uyum sağlamaya çalışırken neler okumuşum birlikte bakalım:
Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler / Anne Lamott
Hep Kitap’ın yeni bir serisi var; Atölye diye, işte bu kitap o serinin kitaplarından biri. Atölye serisinde çeşitli yazarların yazmak üzerine kaleme aldığı kitaplar var. Benim gibi yazmayı seven biri için bulunmaz nimet 🙂
Seride okuduğum ilk kitap ise Anne Lamott’un kitabı oldu. Yazarlık kursları veren yazar, kurs içerisinde öğrencileri ile paylaştığı bilgileri kaleme almış. Yazmaya nasıl başlayacağınızdan, yazarken ki ruh halinize ve kitabın basımına kadar yazmaya dair her konuda küçük küçük tavsiyeler içeriyor kitap. Eğer ki yazmaya meraklıysanız bu kitabı okumak size keyif verecektir ve sadece ben değilmişim demenize sebep olacaktır.
Kılıçların Fırtınası / George R.R. Martin
Gelelim ocak ayının ikinci kitabına, yaz aylarında okumaya başladığım sonra kütüphanedeki basılı kitaplarıma öncelik vermem ile yarım bıraktığım Taht Oyunları serisi ile e-kitaplara başladım ve Kılıçların Fırtınası ilk okunanlar arasında yerini aldı. Bu seriyi çok severek ve keyifle okuyorum, diziyi de kitabı da daha önce yazdığım gibi, rahatlıkla tavsiye edebilirim.
Gündelik Yaşamda Zen / Judith Bossert, Adelheid Meutes
Sadeleşme, yoga ve meditasyon geçtiğimiz 2 yıl için favori okuma ve araştırma konularıydı benim için, gerçi hala öyle ama artık yeni bir şeyler öğrenmediğimi hep aynı kelimelerle konuyu anlattıklarını gördükçe biraz hevesim kaçtı diyebilirim. Gündelik Yaşamda Zen kitabını da sırf merak ettiğim için e-kitap olarak indirmiştim. Okuyunca gördüm ki yine aynı şeyler yazıyor.
Eğer ki zen nedir diye merak ediyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz ama daha detaylı öğrenmek istiyorsanız sizi tatmin etmeyecektir. Zen nedir, kısaca anı anda yaşamaktır aslında bunu her yerde görüyoruz bu aralar, o yüzden çok da tavsiye edebileceğim bir kitap olmadı.
Beş Sevgi Dili / Gary Chapman
Bu kitabı okuduğum bloglardan biri önermişti, çok uzun zaman önce. Kitapçıda gördüğümde almak istememiştim ama e-kitap olarak bulunca okumak için iyi bir zaman diye düşündüm. Yazar evlilikten sonra yok olan aşkın sevgiye nasıl dönüşeceğini anlatıyor, kendisi de zaten bir evlilik danışmanıymış. Bu kısmını açıkçası kitabı elime almadan bilmiyordum.
İnsanların beş sevgi dili olduğunu ve herkesin birincil sevgi diline uygun sevginizi gösterirseniz ve sevgi görürseniz her şeyin yolunda olacağını iddia ediyor. Bu beş sevgi dilini, onay sözleri, nitelikli beraberlik, armağan alma, hizmet davranışları ve fiziksel temas başlıkları ile anlatıyor. Okudukça her sevgi dili için evet ya böyle olmalı dediğimi itiraf etmeliyim ama kendi birincil sevgi dilimin hangisi olduğuna karar veremedim.
Seviyorum ama sevgimi nasıl göstereceğimi bilemiyorum diyorsanız kitabı okumanızı tavsiye ederim. Sadece evlilik süreci için sınırlamaktansa bu sevgi dillerini çevremize yaymak da keyifli olur diye düşünüyorum. En yakın arkadaşınızın, ailenizin sevgi diline uygun davranışlar herkesin hoşuna gider sanırım. Gerçi kitapta anlatılanları denemedim ama okuduklarım keyif verdi.
Dört kitap ile 2019’un ilk ayını bitirip, şubat kitaplarında görüşmek üzere diyorum. Kitapla kalın, mutlu kalın… İyi okumalar…
Keyifle okudum yazdıklarınızı…
Çok teşekkür ederim (#128522#)