Mayıs ayında her güne bir blog yazısı hedefimi tamamlayınca, işte bu, demek ki her gün yazabilirim, artık blogda daha sık yazacağım dedim kendime. Ancak gördüğünüz gibi Haziran ayına hiç de umduğum gibi hızlı bir giriş yapamadım… Daha fazla ertelemeden Mayıs ayında neler okudum diyerek yazmaya başlasam iyi olacak dedim ve karşınızdayım. Neler okudum merak ediyorsanız, başlıyoruz:
Kış Günlüğü / Paul Auster
Paul Auster’in otobiyografisi olan kitabını okurken nedense aklıma şu kalın kitabı 4321 geldi, sanki o kitaptaki kahramanın hayatta kalmayı başarmış yaşlı versiyonunu okuyormuşum gibi hissettim. Paul Auster kitaplarını seviyorsanız, yazarın otobiyografisi okumadan geçmeyin derim. Ancak benim gibi otobiyografi okumayı çok sevmiyorsanız, vaktinizi bu kitapla harcamayın derim.
Shantaram / Gregory David Roberts
İzmir’de kitapçıda ilk gördüğümde okumak istediğim, sonra kalınlığını görünce almaktan vazgeçtiğim Shantaram karşıma e-kitap olarak çıkınca okumadan geçemezdim. Öncelikle söylemeliyim ki oldukça uzun bir kitap, araya başka kitaplar alarak yaklaşık 2 ayda okuyabildim ki okumayı severim.
Kitabın konusuna gelirsek, hapisten kaçarak Hindistan’a gelen bir adamın gözünden yaşadıklarını okuyoruz. Ancak bu kadar kısa söyleyip geçmek kitaba haksızlık olur. Yazarın Hindistan’ı anlatışı o kadar gerçek ki kendinizi oraya gitmiş gibi hissediyorsunuz. Kitap yarı kurgu, yarı yazarın gerçek hayatıymış ancak okurken sanki hepsi gerçek gibi hissediyorsunuz. Bence Linbaba ile tanışma şansını es geçmeyin ve bu kitabı okuyun derim.
Siddhartha / Hermann Hesse
1922 tarihli roman Budizm felsefesi ve Siddhartha Gautama’nın hayatını konu alıyor. Çok akıcı her sayfayı heyecanla çeviriyorsunuz diyemem ama Budizm felsefesini merak ediyorsanız ilginizi çekebilir. Anlatımın yalınlığı ise kitabı okunabilir yapıyor diyebilirim.
Yaratıcı İmgeleme / Shakti Gawain
Kitabın ismini ilk olarak severek okumaya devam ettiğim Sanatçı’nın Yolu kitabında gördüm; kitapta bir çok alıntı yer alıyordu. Merak edip okumaya başladım ve aslında her şeyin özü bilinçaltı dememe sebep oldu.
Yaratıcı imgeleme, hayatınızda olmasını istediğiniz şeyler için hayal gücünüzü kullanmanız olarak geçiyor tanımlarda; yazar da bunu nasıl mümkün olabileceğini anlatıyor. Ve bence tüm yollar bilinçaltına çıkıyor. Hayal kurduğunuzda da sonuçta imgeyi bilinçaltınıza yerleştirmiş oluyorsunuz. Bu konulara merakınız varsa zevkle okuyabileceğiniz bir kitap ve kesinlikle tavsiye ederim.
Eleanor&Park / Rainbow Rowell
Eleanor ve Park çerez tadında bir gençlik romanı… Birbirinden çok farklı klasik fakir kız, zengin oğlan aşkını anlatıyor ama fakir kızımız güzel değil, hatta arkadaş bile edinmekte zorlanan sönük bir tip, oğlumuz ise yakışıklı, zengin… İşte bu iki gencin ilk aşk hikayesini anlatıyor kitap, beni yormasın, tatilin keyfini çıkarayım diyorsanız tavsiye ederim, ama çok yüksek beklentileriniz olmasın…
Kitapla kalın, mutlu kalın… İyi okumalar…